Sandra-Bagaric-u-ordinaciji-s-dr-Cacicem-275Pri izrazitejših krčnih žilah, ki niso primerne za zdravljenje z UGFS metodo, je potrebno izvesti kirurški način odstranjevanja glavne površinske vene. V Specijalističnoj Bolnišnici Arithera poseg opravimo na moderen in minimalno invaziven način. To je t. i. atraumatska pin striping metoda po Oeschu, pri kateri preko malega kožnega reza v pregibu dimelj pristopimo do ustja glavne površinske vene v globoki veni, zatem pa podvežemo in prerežemo vsa stičišča ven (crossectomia), glavno veno pa odstranimo s specialno atraumatsko Oesch sondo. Navedena metoda je bistveno manj travmatična in minimalno invazivna glede na klasično metodo »izvlačenja« vene s t. i. striperjem.

Poseg je možno izvesti v spinalni ali splošni  endotrahealni anesteziji. Po takšnem posegu lahko pacient odide domov naslednji dan, noč pa preživi pod strokovnim nadzorom in nego našega osebja.

Brazgotine na koži so prvotno minimalno vidne, po nekaj mesecih pa popolnoma izginejo. Pacient je po posegu hitro delovno sposoben in ni potreben dolgotrajni bolniški dopust (običajno dva tedna).

Pred kirurškim posegom na razširjenih venah (krčne žile), je potrebno izvršiti vaskularni kirurški pregled, potem pa sledi Doppler UZV ven na nogah. Po izvedenem posegu je potrebno opraviti dve ali tri kirurške kontrole.


ugfs-2 ugfs-3

vene-za-web-3 arithera-operacijska-sala-novi-prostor-421-340

Ali se želite naročiti na pregled?

© 2013 Specijalistična Bolnišnica Arithera   |  All rights reserved.| Web & Hosting KUHADA